Biografija dr Aleksandre Popović

dr Aleksandra PopovićSpec. plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije Aleksandra Popović, rođena je u Novom Sadu 1974. godine. Medicinski fakultet završila u Novom Sadu 2001. godine. Specijalistički ispit iz plastične i rekonstruktivne hirurgije položila 2008. godine.

Bogato kliničko iskustvo stiče tokom rada na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra Vojvodine gde je zaposlena od 2004. godine. Načelnik je polikliničke službe plastične i rekonstruktivne hirurgije Kliničkog centra Vojvodine od
2020. godine.

Učestvovala na brojnim edukacijama iz oblasti plastične, rekonstruktivne, estetske hirurgije, hirurgije šake, mikrohirurgije kao i nehirurških anti-aging procedura.

Primenjuje procedure vezane za rekonstrukciju kod traume, povrede šake, opekotinske povrede, dekubitalne ulkuse kao i tumorsku patologiju, operativno lečenje promena na šaci različite etiologije ( sindrom karpalnog kanala, „trigger-finger”, Dupuytren-ova kontraktura...),procedure vezane za anti-aging i estetsku medicinu, operativne tehnike estetske hirurgije.

Član je domaćih i inostranih stručnih udruženja.

Govori tečno engleski jezik, služi se francuskim i italijanskim.

Udata, majka dvoje dece.