OB Čukić Esthetics Novi Sad - Hirurško uklanjanje mladeža.

OB Čukić Esthetics Novi Sad - Hirurško uklanjanje mladeža.

O.B. Čukić Esthetics Novi Sad.

Plastična hirurgija

Estetska medicina

Dermatologija

Ukoliko imate potrebu za plastičnom hirurgijom, želite da zadržite godine ili promenite svoj izgled Zakažite pregled, konsultacije ili intervenciju kod tima renomiranih stručnjaka, eksperata iz oblasti plastične hirurgije, estetske medicine i dermatologije.

 O.B. Čukić Esthetics Novi Sad

+381 (21 467 006 +381 (21 63 63 613

e-mail - kontakt@obcukicesthetics.com

Narodnog fronta 20

21000 Novi Sad

Hirurško uklanjanje mladeža

Poslednjih godina značajan akcenat se stavlja na štetnost izlaganju UV zracima, bilo prirodnim ( Sunčevo zračenje) ili veštačkim ( solarijumi). Prisutan je stalan pokušaj da se ukaže na značaj pregleda promena na koži kao i na redovne kontrolne preglede.

Nije svaka promena na koži mladež

Postoji mnogo različitih vrsta promena na koži koje se pogrešno nazivaju „mladeži“, od onih benignih pa do zloćudnih. Nije svaka promena na koži mladež, kao što ni svaki mladež nije isti. Potrebno je da prvi pregled uradi dermatolog ili specijalista plastične hirurgije. Na takvom pregledu pacijentu biva objašnjeno koju vrstu promene na koži ima, koje su mogućnosti za uklanjanje kao i da li su potrebne dalje kontrole i ako jesu - koliko ih često treba obavljati.

Postoji više tipova mladeža, a njihov značaj je različit, najčešće se pojavljuju u detinjstvu pa sve do oko tridesete godine. Menjaju se tokom vremena, polako rastu ili čak mogu i da nestanu. Neki mladeži ne iziskuju kontrolne preglede, dok se kod nekih takozvanih atipičnih, savetuje se preventivno hirurško uklanjanje. Kada se planiraju kontrolni pregledi važan faktor u određivanju njihove učestalosti čini: takozvana porodična anamneza ili da li je neko u porodici imao tumor kože, tip kože, broj i vrsta mladeža.

Šta je to sto treba da nam upali alarm, da se javimo na pregled?

Možda najjednostavnije je zapamtiti kao ABCDE pravilo.

A - da li je prisutna asimetrija

B- (border) ako su ivice nepravilne, nazubljene

C -(colour) ako nije uniformno prebojen

D- dijametar ili veličina

 E- (evolving) evolucija tj. da li se menja tokom vremena.

Koji sve mogu biti razlozi za hirurško uklanjanje mladeža?

Estetski razlozi - kada pacijent želi da ukloni mladež

Praktični razlozi - ako je mladež na mestima gde se često povređuje ( npr šišanje, brijanje...)

Medicinski  razlozi- kada indikaciju za operativno lečenje postavlja lekar na osnovu

 

Kako izgleda procedura:

Najbitnije je da intervenciju radi za to stručno osposobljena osoba po svim principima dobre hirurške prakse. Operacija započinje davanjem lokalne anestezije, nakon čega sledi hirurško uklanjanje mladeža koji se šalje na obavezan patohistiološki preged, a rana se ušije. Nakon skidanja konaca sledi nega ožiljka u trajanju oko godinu dana. Adekvatnim pozicioniranjem reza kao i zahvaljujući postoperativnoj nezi postiže se izuzetno diskretan ožiljak.

hirurskouklanjanjemladeza3 jpg

OB Čukić Esthetics Novi Sad

Plastična hirurgija

– Povećanje grudi implantima, Estetska korekcija očnih kapaka. Hirurško uklanjanje promena na koži, Liposukcija, Liposukcija podbratka. Estetska korekcija ušiju, Transplantacija kose, Hirurško uklanjanje mladeža

Estetska medicina

- Hijaluronski fileri, MD kodovi, Botoks, COG niti, 3D mezoniti, Biorevitalizacija - mezoterapija, Terapija dermapenom, PRP (eng. Platelet Rich Plasma), Lipoliza, Mezoterapijom protiv celulita, Profhilo, Hemijski piling, Bioarmiranje Revitafill Xtra zlatnim filerima

DERMATOLOGIJA

Doktori naše poliklinike su edukovani na prestižnim klinikama u Srbiji i svetu.

dr Sanja Škrbić - specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

dr Aleksandra Popović - specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

dr Irina Miković - dr stomatologije sa dozvolom Ministarstva zdravlja RS za pružnje anti-aging procedura dr Milica Subotić - specijalista dermatolog

dr Tamara Petrović - specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije

Dr Dragana Leković Stojanov,specijalizant plasticne i rekonstruktivne hirurgije

Kvalitet i inovacija imaju dugačku tradiciju u Poliklinici "Oral B Čukić". Naše doktorke su stekle visoku reputaciju na polju estetske medicine. Dugogodišnje iskustvo, moderna tehnička opremljenost, visoki standardi kvaliteta i izvanredna usluga su osnova na kojoj se zasniva naša

Ukoliko želite da zadržite godine, promenite svoj izgled, imate potrebu za plastičnom hirurgijom ili estetskom medicinom, zakažite pregled, konsultacije ili intervenciju kod tima renomiranih stručnjaka, eksperata iz oblasti plastične hirurgije, estetske medicine i dermatologije.

O.B. Čukić Esthetics Narodnog fronta 20 Novi Sad

+381 21 467 006 +381 21 63 63 613

e-mail - kontakt@obcukicesthetics.com