3D mezoniti

3d mezoniti jpg

Nakon četrdesete godine života, većina pacijenata primeti gubitak tonusa u donjoj polovini lica. Preporučljivo je da se ti „viseći obrazi“ tretiraju u samom početku, kako bi se sprečio dalji gubitak tonusa kože. 3D mezoniti su dobro rešenje za zatezanje lica.

Ovom metodom se elastične niti postavljaju u sve nivoe kože i u svim pravcima, čime se dobija efekat liftinga.

Prednosti

  • Podmlađena koža koja zadržava prirodan izgled
  • Mimika lica ostaje nepromenjena
  • Novi kolagen se stvara u koži
  • Koži se vraća jedrina
  • Može se kombinovati sa ostalim nehirurškim procedurama poput hijaluronskih filera, botoksa, PRP tretmana

3D mezoniti su vlakna napravljena od biorazgradivog materijala, koja se resorbuju u roku od 4 do 8 meseci (što zavisi od tipa kože). Na njihovom mestu se formira potpuno nov kolagen u koži, u toku naredna 2 meseca, koji i posle resorpcije ostaje i pravi novu potpornu mrežu naše kože.

Njihova potporna moć i postavljanje u više pravaca i na više nivoa kože, omogućavaju nam da napravimo specifičnu i jaku potpornu mrežu u koži, koja se harmonično utapa u tkivo. Na taj način se postiže snažan lifting efekat.

 

Kako izgleda procedura

Nakon nanošenja anestetika u obliku kreme (po potrebi i injekcione lokalne anestezije), uz pomoć izuzetno tankih iglica se pod kožu plasiraju mezoniti u finim tračicama. Mezoniti se apsorbuju u koži narednih šest do osam meseci.

 

Oporavak

Pacijent se odmah nakon tretmana može vratiti  svakodnevnoj rutini uz mere predostrožnosti – ne preporučuje se pušenje, jaka fizička aktivnost, kao ni konzumiranje alkoholnih pića, posećivanje solarijuma, izlaganje jakoj sunčevoj svetlosti ili boravak u prostorijama sa povišenom temperaturom.

 

Rezultati

Vidljivost rezultata je do 2 godine.