COG niti

cog niti veca jpg

 

COG niti su biorazgradive niti koje se postavljaju pod kožu i omogućavaju njeno zatezanje u željenom smeru.

Predeo lica i vrata su idealna polja na kojima se primenjuje ova metoda.
COG niti su napravljene od materijala koji se koriste u industriji hirurških konaca za ušivanje potkožnih tkiva. Zahvaljujući ovom materijalu, COG niti se nakon određenog vremena, u zavisnosti od debljine same niti, otapaju u koži pacijenta. Na mestu otapanja, dolazi do stimulacije fibroblasta - ćelija koje imaju sposobnost proizvodnje kolagena.
Ovaj tretman omogućava značajnu korekciju nazolabijalnih i bora smejalica, linije vilice i podbratka, jagodice se podižu, a konture lica, kvalitet i struktura kože se popravljaju.Opuštena koža lica i vrata se značajno zateže.

Prednosti

COG niti preporučujemo pacijentima koji ne žele da se podvrgnu hirurškim metodama zatezanja i podmlađivanja kože.
Ova procedura je za kratko vreme postala vrlo tražena, jer kratko traje, a daje dugoročne rezultate. Takođe, može se kombinovati sa drugim tretmanima poput PRP, hijaluronskih filera, 3D mezoniti ili botoksa. Lifting lica uz ovakvu kombinaciju tretmana daje najbolje rezultate.
Ono što izdvaja ovu neinvazivnu metodu od ostalih, jeste trajanje rezultata.

Kako izgleda procedura
Uglavnom je dovoljno nanošenje lokalnog anestetika u vidu kreme, a pojedine intervencije zahtevaju primenu injekcionog lokalnog anestetika. Kada anestezija počne da deluje, COG niti se uvode pod kožu kanilom - iglom čiji je vrh obrađen tako da ne može da ošteti nerve i krvne sudove prilikom intervencije. COG niti se “zakače” za potkožno tkivo i povlače kožu zatezanjem u željenom smeru.

Oporavak
U zavisnosti od tipa kože pacijenta, ali i njegovih godina, opravak traje kraće od nedelju dana.
Moguća je pojava blagog otoka i hematoma.

Rezultati
Krajnji rezultat je vidljiv nakon 8 nedelja.
Trajanje lifting efekta je dve do tri godine uz prirodan izgled.