Estetska korekcija ušiju

usna skoljka

Operacija ušiju je jedan od najčešćih zahvata u estetskoj medicini. Ušna školjka i ušna resica su podložne deformacijama. Ovaj čest deformitet, vidljiv od rođenja pacijenta, predstavlja estetski problem. Preporuka doktora specijaliste plastične i rekonstruktivne hirurgije je da se ovaj zahvat uradi pre stupanja u pubertet, a najraniji uzrast je oko četvrte godine života.

 

Prednosti              

Nakon kratke hirurške intervencije, osnovna prednost je postizanje normalne konture i ugla izmedju ušne školjke i glave pacijenta i brz postoperativni oporavak.

 

Pre zahvata

Pre zahvata je potrebno uraditi sve preporučene laboratorijske analize po preporuci doktora specijaliste plastične i rekonstruktivne hirurgije.

 

Kako izgleda procedura

Zahvat se sprovodi u lokalnoj, inhalacionoj anesteziji ili analgosedaciji.

Na zadnjem delu ušne školjke pacijenta se napravi rez koji omogućava da se hrskavica savija i preoblikuje. Nakon zašivanja rane iza uha, ožiljak od samog zahvata ostaje neprimetan.

  

Oporavak

Prvih par sati nakon intervencije, postoji mogućnost da pacijent oseća glavobolju i bol u predelu reza. Otok i podlivi su prolaznog karaktera. Prvih nedelju dana, neophodno je da pacijent nosi specijalne elastične zavoje. U tom periodu, preporučuje se spavanje na leđima.

Nakon 10 dana od intervencije, skidaju se konci.

 

Rezultati

Rezultat je uočljiv odmah, a pravi efekat je vidljiv dva meseca nakon intervencije.