Liposukcija

liposukcija sa lipotransferom 2

Liposukcija je zahvat koji podrazumeva preoblikovanje tela pacijenta uklanjanjem masnih naslaga u regijama gde ih ima u višku. 

Lipotransfer je zahvat kojim se, nakon liposukcije, uklonjenim masnim tkivom pacijenta popunjavaju druge regije na telu u kojima je u deficitu, a pacijent ima želju da budu modifikovani.

Masno tkivo se najčešće koristi za nadoknadu volumena, oporavak i obnovu tkiva. Usne, grudi, zadnjica, bore i obrazi su regije koje se mogu korigovati na ovaj način. Masnim tkivom popunjavaju se nepravilnosti na koži i koriguju nepravilnosti poput podizanja jagodica, ublažavanja podočnjaka i nazolabijalnih bora i poboljšanja tonusa i kvaliteta kože.

Prednosti

  • Ne postoji rizik od reakcije na strano telo
  • Dugotrajni rezultati
  • Tretirano područje zadržava prirodan izgled i osetljivost na dodir

 

Pre zahvata

Nakon konsultacije sa doktorom specijalistom plastične i rekontruktivne hirurgije, potrebno je uraditi sve preporučene laboratorijske analize i pregled interniste uz EKG.

 

Kako izgleda procedura?

Kanile različitih promera se uvlače u potkožno tkivo, nakon čega sledi izvlačenje masti iz regije koja se tretira. Nakon toga, izvađena mast se obrađuje, a potom ponovo ubacuje u delove tela gde je deficitarna.